Nedelja 16.02.2014.
11:29
mozzartsport.com

NBA: Belineli naslednik Stojakovića i Novickog!

 Marko Belineli
 

Italijanski bek iz San Antonio Sparsa Marko Belineli je postao treći Evropljanin koji je na NBA Ol staru trijumfovao u takmičenju u brzom šutiranju trojki. Belineli je sinoć u Nju Orelansu u finalu savladao Bredlija Bila iz Vašingtona. I to posle dodatne serije u finalu.

Da podsetimo da su obe konferencije imale po četiri predstavnika i da su samo pobednici konferencija išli u finale. Za najboljeg na Istoku su se takmičili prvi favorit i najbolji trojkaš lige Stef Kari, Demijan Lilard, Marko Belineli i Kevin Lav, dok su na konkurenciju na Zapadu činili Ddžo Džonson, Bredli Bil, Aron Alfalo i Kajri Irving.


Belineli je sa 19 poena obezbedio plasman u finale ispred Lilarda koji je imao poen manje, dok je potpuno podbacio Stef Kari. Na Istoku je Bredli Bil oduvao konkurenciju i upisao 21 poena, čak četiri više od Kajrija Irvinga, šest od Arona Alfala iz Orlanda i skoro pa duplo bolje od očajnog Džoa Džonsona.


U odličnom finalnom obračunu Belineli je savladao Bredlija Bila iz Vašingona posle dodatne runde. Obojica su u finalu ubacili po 19 poena uz dramatičan finiš Bila koji je ušao u seriju od šest pogodaka čime je došao do 19 poena što je donelo dodatnu rundu. U produžetku su Belineli i Bil bili izjednačeni i to pošto je Bil u poslednjem pokušaju ubacio loptu za produžetak. U novoj seriji Italijan je šutirao fantastično, sakupio 24 poena i porazio Bila koji je završio sa 18 poena.


Bek Sparsa je postao treći Evropljanin koji je osvojio ovo takmičenje, posle Predraga Stojakovića i Dirka Novickog.

POLUFINALE

 

ZAPAD: Marko Belineli 19, Demijan Lilard 18, Kevin Lav 16, Stef Kari 16.

ISTOK: Bredli Bil 21, Kajri Irving 17, Aron Aflalo 15, Džo Džonson 11.

 

FINALE
 

Belineli 19, 24

Bil 19, 18

2024 © - Vesti online