Nedelja 16.02.2014.
11:17
mozzartsport.com

NBA: Kris Boš je kralj šuteva sa centra!

 Kris Boš
 

Ako Majamiju nekada bude bio potreban koš sa centra igrališta za pobedu, nema sumnje da će lopta ići u ruke Krisa Boša pre nego Lebrona Džejmsa ili Dvejna Vejda. Šalu na stranu, ali Majamijev dugajlija je sinoć mnoge iznenadio na Ol star takmičenju u brzom šutiranju i sa dva pogotka sa centra terena je predvodio svoj tim do pobede. Boš je bio u ekipi sa legendarnim Dominikom Vilkinsom i WNBA košarkašrakšicom Svin Keš.


Inače, svaki od četiri tima koja su se nadmetala u brzom šutiranju su imala po jednog NBA košarkaša, jednog bivšeg asa i jednu WNBA košarkašicu. Tokom maksimalnih 90 sekundi se šutiralo sa četiri različite pozicije, i to prvo sa oko 3,5 metra iskosa, potom sa vrha reketa, zatima sa linije za tri poena i na kraju sa centra igrališta.


Boš, Vilkins i Kešova su bili autsajderi, ali su prvo u polufinalu pobedili tim sastavljen od Tima Hardaveja Seniora, Tima Hardaveja Juniora i Elene Del Don, a potom u finalu su bili bolji od ekipe koju su činili Kevin Durent, Karl Meloun i Skajlar Digins. Četvrti tim su predvodili otac i sin: Del i Stef Kari, kao i Beki Hemon i ovaj tim je važio za najveće favorite, ali na kraju je zvezda večeri bio Kris Boš koji je oba puta pogodio iz prve sa centra igrališta i doneo trijumf svom timu.

POLUFINALE
 

TIM 1: Tim Hardavej Džunior (Njujork Niks), Tim Hardavej Senior (legenda), Elena Del Don (Čikago Skaj) vreme 85 sekundi.
TIM 2: Kris Boš (Majami Hit), Dominik Vilkins (legenda), Svin Keš (Čikago Skaj) vreme 31,4 sekunde.


TIM 1: Stefon Kari (Golden Stejt Voriors), Del Kari (legenda), Beki Hemon (San Antonio Stars) vreme 65 sekundi.
TIM 2: Kevin Durent (Oklahoma Siti Tander), Karl Meloun (legenda), Skajlar Digins (Tulsa Šok) vreme 60 sekundi.

 

FINALE
 

TIM 1: Kris Boš (Majami Hit), Dominik Vilkins (legenda), Svin Keš (Čikago Skaj) vreme 31,4 sekunde.
TIM 2: Kevin Durent (Oklahoma Siti Tander), Karl Meloun (legenda), Skajlar Digins (Tulsa Šok) vreme 43,6 sekundi.

2024 © - Vesti online