Subota 15.02.2014.
22:12
dnevno.hr

Planeta ide prema Zemlji: Prete nam ogromni cunamiji, zemljotresi...

Snažan zemljotres na Kefaloniji (Foto: Arhiva)
 

Dr. Kaplan isto tako navodi da će Zemlja pre nego što se planeta približi Zemlji osetiti uticaj zbog gravitacije tog nebeskog tela. "Turner" radio stanica razgovarala je o ovom slučaju i sa drugim geolozima i astronomima (stručnjacima u toj branši) koji su potvrdili da, ako je Kaplanov proračun tačan, da će se Zemlja suočiti sa strašnim nepogodama.

Sve će započeti vremenskim anomalijama. Zatim će se povećati broj zemljotresa i vulkanskih erupcija jer će magma iz zemlje biti privučena gravitacijom te planete.

Navedeni stručnjaci su rekli da će doći strašnih cunamija do 1.000 metara visine koji se kreću brzinom 1.200 kilometara na čast, udarajući u obližnje obale na Zemlji.

Pročitajte još:

* Pakao: Goreće Zemlja 2014.

A kada ova planeta bude u najbližoj tački u odnosu na Zemlju, u avgustu 2014., Zemljom će se proširiti razaranja zbog pomeranja tektonskih ploča. Jedan od stručnjaka naveo je čak da u zavisnosti od gravitacije te planete i ugla približavanja, i sama rotacija zemlje može biti potpuno zaustavljena.

Dr. Kaplan upozorio je da će približavanje i prolazak ove planete u potpunosti promeniti površinu Zemlje u nama nešto potpuno nepoznato.

2024 © - Vesti online