Subota 15.02.2014.
14:01 >> 14:07h
Beta

Ukinut imunitet Tomiću, kvorum dali Tadićevi

Oduzimanje imuniteta mnogo više od strančarenja: Dragan Tomić
 


Oduzimanje imuniteta Tomiću u jednom trenutku bilo je dovodeno u pitanje, pošto nije bilo kvoruma. Većinu za glasanje obezbedila je Nova demokratska stranka (NDS), koju je nedavno osnovao Boris Tadić, koji je napustio Demokratsku stranku Dragana Đilasa.


Poslanik i funkcioner NDS-a Nenad Konstatinović rekao je novinarima u skupštini da su dali podršku zbog građana Srbije koji očekuju pravdu i kako bi se nastavila borba protiv kriminala i korupcije.


"To što nema kvoruma nam jasno govri da ova vlast nesposobna i da se samo rečima bori protiv kriminala i korupcije, a da u stvari to neće da radi. Kako je moguće da vladajuća većina ne može da obezbedi kvorum, to znači da oni u toj borbi nisu iskreni", ocenio je Konstatinović, dodavši da je odzimanje imuniteta Tomiću mnogo više od strančarenja i da je to pitanje morala.


"Ne zna se da li je gora nesposobna vlast ili opozcija koja neće da ubaci kartice i glasa", rekao je Konstantinović, koji je na pitanje zašto odmah poslanici okupljeni oko NDS nisu dali podršku, odgovrio da "ne žele da budu prvezak vlast".

Pročitajte još:

Političari, bankari, stranački drugari...

* Priveden poslanik naprednjaka zbog Univerzal banke!

* Advokat: Tomić je samo saslušan, nije kriv

* Vučić: Partijska knjižica nikoga neće štititi

2024 © - Vesti online