Subota 15.02.2014.
13:37 >> 13:57h
telegraf.rs, Kurir

Saša i Brena prodali Grand Amerima. Mitrović ljut!

Američka kompanija KKR Investment postala je većinski vlasnik Grand produkcije, Sašinog i Breninog "čeda"
 

KKR Investment je ista kompanija koja je u oktobru prošle godine kupila kablovsku mrežu SBB. Tada nije otkriveno koliko je tačno vredela kupovina SBB-a, ali se u javnosti spekulisalo sa sumom od čak milijardu evra.

KKR je globalna investiciona firma koja je na kraju juna prošle godine upravljala imovinom vrednom 83,5 milijardi dolara.

Još se ne zna tačna cifra po kojoj je prodat Grand, ali se veruje da je u pitanju impozantna suma, jer je reč o “fabrici novca i zabave” koju su Saša Popović i Lepa Brena napravili u poslednjih 10 godina, piše Telegraf.

Kurir izveštava da je, zbog ovog aranžmana, došlo do svađe između Saše Popovića i Željka Mitrovića, tako da emisije Grand produkcije više neće biti prikazivane na Pinkovim kanalima od septembra ove godine.

Popović je izašao pred Mitrovića s krajnje neprihvatljivim predlogom – da njegove emisije ostanu na zemaljskom Pinku, a da kablovski Grand kanal prebaci na SBB mrežu umesto na Klik Pink paket. To je Željka razbesnelo, zbog čega je rešio da sve emisije Granda skine sa svoje televizije koja ima nacionalnu frekvenciju. Dao im je otkaz, koji stupa na snagu 1. septembra, s početkom jesenje šeme. Ugovor između Pinka i Granda važi na pet sezona i istekao bi u leto 2015, ali Pink može na kraju svake sezone da ga raskine, što je sad Željko i učinio, otkriva dobro obavešten izvor Kurira.

2024 © - Vesti online