Subota 15.02.2014.
13:01
Vesti

Pije 19 lekova, a sve mu je lošije

Bog će vas kazniti: Mladić čelnicima Tribunala

Najviše "sporno" im je to što je Mladić pisao o svom, gotovo dramatičnom zdravstvenom stanju.


- Kada su sudije zabranile da u sudnici pročita ono što je napisao, toliko se iznervirao da je delove iz pisma čitao tokom celog dana u pritvorskoj jedinici. Čudi me da se neko nije setio pa spojio sve te citate i obelodanio ih - kaže jedan od naših izvora koji je saznao sadržinu većeg dela Mladićevog pisma.


- Bog će vas kazniti, poručio je Mladić čelnicima Tribunala.


- Napisao je da dnevno pije čak 19 različitih lekova, naveo je i satnicu prema kojoj uzima sve te lekove i zbog čega. Objasnio je i da ima velikih problema sa oduzetošću desne strane tela, pa teško koristi olovku. Podsetio je da veći deo dana provodi u krevetu, a da mu se i pored stalnog lekarskog nadzora i terapije zdravlje pogoršava. Obelodanio je i da je ostao bez čula mirisa, da slabo jede i da dnevno popije samo pola litre mleka sa dve ili tri kriške hleba - otkriva izvor "Vesti".


Pisao je i optužbama da je direktno naređivao ubistva muslimanskih vojnika u Srebrenici. U vezi tvrdnji nekih svedoka da je on lično komandovao egzekuciju pripadnika 28. divizije Armije BiH, Mladić u istom pismu navodi da je to "monstruozna laž".


- Tužilaštvo 20 godina prikuplja dokaze o krivici Vojske RS kao i čelnika Srpske. Ništa nisu pronašli sem izmišljotina i laži - poručio je general Mladić u pismu.
 

Sumnjiv i Marko Kraljević?

Mladić se u pismu pozvao i na srpsko junaštvo i tradiciju iz pesama o Marku Kraljeviću.
- Čas je čitao delove iz pisma, a čas navodio stihove u kojima majka Marka Kraljevića poziva sina da se lažno ne zaklinje, odnosno da mu je bolje "izgubiti glavu nego svoju ogrešiti dušu" - prepričao je izvor "Vesti" i duhovito primetio da bi, po istoj matrici kao i za Njegoša, Hag mogao da "optuži" i Marka Kraljevića.

2024 © - Vesti online