Petak 14.02.2014.
18:46
Beta

Pišu kazne za neregistrovanje tanjirače

Kako registrovari nešto što se ne može registrovati?
 

Poljoprivrednici su u razgovoru s predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom objasnili da se propisuje obavezna registracija jednoosovinskih priključnih mašina za obavljanje poljoprivrednih radova, poput tanjirača, presa i razbacivača, iako za njih nije moguće uraditi tehnički pregled pa samim tim ni njihovu registraciju.

Oni su istakli da je pre početka prolećnih poljoprivednih radova neophodno rešiti ovu "nelogičnu i apsurdnu situaciju", zbog koje poljoprivrednici dobijaju prekršajne kazne za mašine koje se ne mogu registrovati, navodi se u saopštenju sa sastanka.

Ištvan Pastor je rekao da u ovom momentu, budući da je Skupština Srbije raspuštena, nije moguće menjati zakone, ali je problem moguće rešiti promenom Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila. Dodao je da će zatražiti informacije, tumačenje i hitnu reakciju nadležnog ministarstva.

Poljorivrednici su kao problem istakli i doneta rešenja Poreske uprave za stavljanje hipoteke na zemljište poljoprivrednika koji nisu u mogućnosti da plaćaju penzijsko-invalidsko osiguranje. Pastor je rekao da je to ozbiljan problem koji se mora sistemski rešiti, jer će u suprotnom dovesti do neizdrživo teškog socijalnog stanja poljoprivrednika na koji se taj problem odnosi.

2024 © - Vesti online