Petak 14.02.2014.
14:20
Beta

DS o kupovini glasova: Zgroženi smo!

Foto: Ilustracija

"Panična potreba da se sakrije istina, da se novim krivičnim delom izbegne pojavljivanje pred sudom za staro krivično delo, jasno govori da Bela Kurina snosi jedinu, najveću krivicu, a da ga podrška Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i selektivna pravda koju ova stranka sprovodi aboliraju od odgovornosti", navodi se u saopštenju DS-a.

Ta stranka je pozvala nadležne da obaveste javnost ko je kupovao glasove na izborima 2012. godine, i da se, ako su krivci poznati, oni hitno procesuiranju. "Gospodin Kurina, jedini Rom u Romskoj demokratskoj stranci, danas je konačno priznao da je počinio krivično delo", naveo je DS.

Bela Kurina je član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja, u gradskoj vlasti koju predvodi SNS. Kurina je u izjavi za novosadski informativni portal 021.rs danas priznao da je na prethodnim izborima bilo kupovine glasova i rekao da je novac dobio od DS-a, a ne od osumnjičenog predsednika Pokreta Dinara-Drina-Dunav Tomislava Bokana.

"Jeste, davali smo novac ljudima koji su radili na terenu i to kao honorar. Taj novac sam im dao ja, nakon što su mi ga dali ljudi iz Demokratske stranke, kako bih im obezbedio podršku romske populacije", rekao je Kurina.

DS je naveo da je zbog dobrih odnosa koje gaji s romskom nacionalnom zajednicom u obavezi da ukaže na sve one koji se lažno predstavljaju kao njihovi predstavnici i pritom obmanjuju javnost i čine krivična dela.

2024 © - Vesti online