Petak 14.02.2014.
13:38 >> 15:02h
Vesti

Ljubinko Drulović v.d. selektora!

 Ljubinko Drulović
 

Izgledalo je da će tokom ove nedelje Srbija dobiti novog fudbalskog selektora na duže staze, naslednika Siniše Mihajlovića, ali se to nije dogodilo, posle povlačenja Aleksandra Stanojevića. Odluka je prolongirana, ali je bar poznato ko će voditi "orlove" u prvom sledećem izazovu.

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije je odlučio da vršilac dužnosti selektora bude Ljubinko Drulović, naš najuspešniji fudbalski trener u 2013, u kojoj je sa omladinskom reprezentacijom Srbije stigao do titule prvaka Evrope na turniru u Litvaniji. Ujedno, to mu je donelo priznanje Nezavisnog dnevnog lista "Vesti" za najboljeg srpskog trenera u prošloj godini. Takođe, odlučeno je da Ilija Petković, koji je bio selektor našeg nacionalnog tima na SP 2006. u Nemačkoj, bude savetnik predsednika i Izvršnog odbora za reprezentativne selekcije i koordinator u radu sa "A" reprezentacijom.

Drulović će okupiti "orlove" početkom marta, a utakmica u Dablinu protiv Republike Irske je zakazana za 5. mart. Posle toga, krajem maja, reprezentaciju Srbije očekuje turneja u SAD, kao i u duel u Brazilu protiv domaćina, 6. juna. Sasvim je moguće da Drulović i tada bude na klupi kao v.d. selektora, odnosno da do tada ne bude izabrano trajno rešenje. U svakom slučaju, jasno je i da je upravo Drulović u grupi najozbiljnijih kandidata za mesto selektora "orlova".

2024 © - Vesti online