Četvrtak 13.02.2014.
19:56
Srna, Beta

NS: Šta je sve policija našla u jednoj raciji?

Legitimisano 600 ljudi, sprečeno više krivičnih dela
 

Oba mololetnika su privedena u policijsku stanicu, a protiv njih će biti podneta krivična prijava za počinjeno razbojništvo.

Tokom akcije sprovedene kasno sinoć u jednoj kafani kod 18-godišnjeg mladića pronađen je pištolj sa dva metka u okviru. Protiv njega će, takođe, biti podneta krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja.

Tokom racije kod sedam osoba iz Novog Sada, kao i naselja Veternik i Futog, pronađeni su marihuana, amfetamin i tablete sa liste opojnih droga. Krivična prijava za trgovinu drogom biće podneta protiv jednog 17-godišnjaka, dok je preostalih šest osumnjičeno za krivično delo posedovanja opojne droge.


Policija je tokom akcije sprečila dve krađe akumulatora iz automobila i pronašla četvoricu osumnjičenih za razbojništva. Kod više osoba pronađeno je hladno oružje, i to pet noževa, bokser, dve bejzbol palice, pa će protiv njih policija podneti prekršajne prijave po Zakonu o oružju i municiji.

U akciji je legitimisano blizu 600 osoba, a 39 dovedeno je u službene prostorije policije. Sinoćna velika policijska akcija u Novom Sadu 14. je po redu od juna prošle godine. Izvršena je kako bi se pojačala kontrola objekata i lokacija na kojima je poslednjih meseci učestalo vršenje krivičnih dela, kao prekršaja s elementima nasilja.

Više policajaca od ponedeljka

 

Od ponedeljka na ulicama Novog Sada biće angažovan dodatan broj novih policajaca kako bi se poboljšala bezbednostna situacija u tom gradu, saopštio je danas gradonačelnik Miloš Vučević.

 

On je uputio zahtev direktoru policije Miloradu Veljoviću da izađe u susret Policijskoj upravi u Novom Sadu i ustupi joj određeni broj policajaca.

 

"Posle telefonskog razgovora sa Veljovićem obavešten sam da je zahtev koji sam danas uputio rešen po hitnom postupku i da će u Novom Sadu od ponedeljka biti zastupljen dovoljan broj novih policajaca kako bi se poboljšala bezbednosna situacija", saopštio je Vučević.

2024 © - Vesti online