Četvrtak 13.02.2014.
17:29
RTS

KG: Pljačkaš ranjen u pljački banke

U Kliničkom centru u Kragujevcu RTS-u je potvrđeno da je u tu ustanovu primljen muškarac sa povredom leve potkolenice nastalom usled upucavanja. Njegovo stanje je stabilno, nije životno ugrožen i nalazi se u Urgentnom centru.

Svedoci navode da je grupa mladića, maskirana fantomkama, pokušala da uđe u "Jugobanku", ali nisu mogli da otvore vrata. Obezbeđenje je blokiralo bravu, oglasio se alarm, pa su se dali u beg. Tada se jedan od razbojnika okliznuo na stepenicama i pao. Patrola policije, koja je bila u blizini, brzo je došla do banke, a začuli su se i pucnji iz oružja.

U Hitnoj pomoći kažu da je "ukazana je pomoć muškarcu koji se krio u stanu u ulici Vladimira Rolovića broj 19". Vrata je, tvrde, otvorila policija, a vlasnik stana navodno nije znao ko je čovek koji mu se tu zatekao.


Radnici obezbeđenja banke su, inače, blokirali ulazna vrata jer su im dvojica napadača bila sumnjiva, a od ranije su pravili slična krivična dela. Ranjeni pljačkaš banke se za sada brani ćutanjem i policiji ne iznosi detalje o razbojničkom napadu. U Policijskoj upravi kažu da su još nejasne okolnosti pod kojima se incident dogodio. Više informacija biće poznato kada uviđaj bude završen.

2024 © - Vesti online