Četvrtak 13.02.2014.
09:22
B92

Zemlja progutala osam dragocenih "korveta"

Otvorila se zemlja i progutala automobile
 

Direktor muzeja, Vendel Stroud, rekao je lokalnim medijima da se rupa prečnika oko 12 i dubine 8-10 metara iznenada otvorila u sredu ujutru. Prema njegovim rečima, od osam automobila koliko ih je nestalo u pukotini, šest je u vlasništvu muzeja, dok preostala dva vozila pripadaju Dženeral Motorsu.

Stroud je rekao da su spasilačke ekipe dozvolile zaposlenima u muzeju da pomere jednu Korvetu iz 1983. koja se nalazila u blizini rupe, kako i ona ne bi upala u nju.

Iz muzeja su saopštili da se među automobilima koji su propali u zemlju nalaze crna "korveta" iz 1962, bela milionita "korveta" iz 1992, crvena "korveta" proizvedena 1993. u čast obeležavanja 40 godina od nastanka tog modela, kao i beli primerak "korvete" iz 2009. koji na šasiji ima redni broj 1.500.000.

"Pre nego što pristupimo spasavanju preostalih ugroženih automobila, potrebno je da stručne službe utvrde da li je u tom delu zgrade došlo do oštećenja konstrukcije", objasnio je direktor muzeja.

Na sreću, u ovom incidentu nije bilo povređenih, a još nije poznato kolika je materijalna šteta. S obzirom da su u pitanju retki i skupoceni primerci, ona svakako nije mala. Muzej je trenutno zatvoren za javnost.

2024 © - Vesti online