Sreda 12.02.2014.
16:05
mozzartsport.com

Milijaš i Mrđa srušili Parminu filijalu

 Kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš
 

Razočaravajući početak i poraz od Sloge iz Petrovca na Mlavi još u Beogradu izbrisan je serijom pobeda u Sloveniji. Sudeći po rezultatima sa priprema, Crvena zvezda spremna ulazi u prolećni deo sezone i nastavak šampionske trke sa Partizanom, a niz od šest uzastopnih pobeda, koji bi trebalo da joj da vetar u krila, kompletiran je danas protiv Gorice - 2:0 (1:0).

Da se serija uspeha nastavi i u poslednjoj pripremnoj utakmici u Sloveniji pobrinuli su se kapiten Nenad Milijaš i najbolji strelac Super lige u jesenjem delu sezone Dragan Mrđa. Ovaj prvi je u 21. minutu, posle kratkog dodavanja Miloša Ninkovića iz indirektnog udarca, rezantnim udarcem načeo tvrdog rivala. Mrđa ga je i dokrajčio pogotkom u 84. minutu kada je između dvojice štopera Gorice odlično reagovao na centaršut Nikole Mijailovića sa leve strane.

Mogla je još koja lopta da završi iza leđa Ivana Kaćiolija, jednog od brojnih Italijana u timu koji je od prošle godine filijala Parme, zbog čega četvrtoplasiranu ekipu slovenačkog prvenstva vodi Luiđi Apoloni, a igrački kadar je otprilike 50 odsto sastavljen baš od njegovih zemljaka.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Petković, Kelhar, Pavićević (od 61. Krneta), Nenadić (od 61. Mijailović), Kovačević, Milijaš (od 72. Savićević), Pečnik (od 61. Lazović), Ninković (od 89. Milunović), Dauda (od 80. Rakić), Kasalica.

2024 © - Vesti online