Sreda 12.02.2014.
09:01 >> 12:09h
Beta

Počeo dijalog, Tači se nada sporazumu o pravosuđu

Ponovo u Briselu: Ivica Dačić, Ketrin Ešton i Hašim Tači
 

Tači je pre početka sastanka rekao da će se danas nastaviti razgovori o pravosuđu koje, po njegovim rečima, mora biti usklađeno sa zakonima Kosova.

Premijer tzv. Kosova je naglasio da se jako nada sporazumu o pravosuđu i dodao da je zadovoljan što su tri opštine na severu Kosova formirane i izabrani gradonačelnici, izrazivši nadu da će to uskoro biti slučaj i u opštini Severna Mitrovica.

Tači je takođe rekao da se nada da će Srbija nastaviti da predano sprovodi aprilski sporazum Beograda i Prištine, iako se u Srbiji u martu održavaju parlametarni izbori. Posle sastanka sa premijerom Kosova, visoka predstavnica EU odvojeno će razgovarati sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, a zatim je
planiran zajednički sastanak.

Kao glavne teme današnje runde dijaloga Beograda i Prištine najavljene su pravosuđe i formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu, a, prema izvorima iz Evropske komisije, moguće je da se razgovara i o drugim pitanjima, kao što su ponovljeni izbori za gradonačelnika u severnoj Kosovskoj Mitrovici 23. februara.

2024 © - Vesti online