Utorak 11.02.2014.
20:08
Vestionline

"DSS zaslužan što Srbija nije u NATO"

Zalažemo se za vojnu neutralnost: Vojislav Koštunica, lider Demokratske stranke Srbije
 

Koštunica je prisutne podsetio na sve borbe koje je Demokratska stranka Srbije vodila prethodnih godina. Na borbu za Ustav, koji je i danas brana za one koji žele da rasparčaju Srbiju, borbu za narod i u Srbiji i u Republici Srpskoj, za dostojanstvo i srpske tradicionalne vrednosti.

"Borba Demokratske stranke Srbije je takođe i ona za političku neutralnost. Naša stranka najzaslužnija je za odbijanje članstva u savezu NATO. Protivimo se i ulasku Srbije u Evropsku uniju, sa kojom treba da sarađujemo u skladu sa svojim interesima".

Predsednik DSS je naglasio da pored državnih razloga za neulazak u EU postoje i ekonomski – jer se od potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju prazni budžet Srbije, ali i podsetio da je u mnogim zemljama članicama EU u toku ekonomska kriza i velika nezaposlenost, posebno među mladima.

"Sloboda je najveća vrednost. Ako Srbija hoće slobodu, ona mora biti politički neutralna". Takođe je istakao i da se DSS protivi prodaji poljoprivredne zemlje strancima, koje će početi 2017. godine.

2024 © - Vesti online