Sreda 12.02.2014.
07:46
J. L. Petković - Vesti

Bizarni kosovski proces (3): Mi smo ošamućen narod

Učite od Albanaca: Momčilo Trajković
 

Zato Srbi treba da uzmu sudbinu u svoje ruke i osnuju odbor za odbranu Olivera Ivanovića, podvlači Momčilo Trajković, lider Srpskog pokreta otpora.

Bizarni kosovski proces:

1. Srpska politika iza rešetaka

2. Opasna šetnja u zatvorskom krugu

- Nemušte izjave ministra za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina to i potvrđuju. To što govori su samo verbalna opravdanja od odgovornosti, a u praksi nema nikakvih akcija, niti rezultata. Oliverov primer pokazuje i da su kosovski Srbi ostavljeni na milost i nemilost. Ovo treba da bude još jedno upozorenje Srbima, da po mnogim pitanjima treba da uzmu sudbinu u svoje ruke. Zato predlažem svim relevantnim srpskim političkim faktorima na KiM da se formira odbor za odbranu Ivanovića i očekujem da nosioci te inicijative budu srpske stranke na vlasti i u srpskom i u kosovskom parlamentu - ističe Trajković, dodajući da je njegov pokret spreman da se odmah uključi. 


- Kosovsko-metohijski Srbi ne smeju ćutati. Na kraju krajeva, neke stvari treba da nauče od Albanca. Nijedan poznati političar koga su priveli Hag ili Euleks nije ostao bez jake podrške Albanaca i u materijalno-finansijskom i u političkom smislu. Srbi su ošamućeni. Ne znaju da li da krenu ili da dalje čekaju na Beograd, koji je sam sebi vezao ruke. Čudi me da Beograd ne sugeriše svojim pulenima, isturenim odeljenjima da pokrenu takvu inicijativu, da podignu glas i mudro, pametno, organizovano, stručno stanu u odbranu Olivera Ivanovića - kaže Trajković.

 Čudan proces

- Ne želim da ulazim u nezavisnost sudstva, ali prosto mi je teško da poverujem da za 14 godina nisu došli do dokaza, a tek sada kada su to učinili, plaše se da bi on mogao da utiče na svedoke - ocenjuje Trajković.

Sutra - Bizarni kosovski proces (4): Progon lažnim svedocima

2024 © - Vesti online