Utorak 11.02.2014.
17:18
Svetigora, fakti.org

Patrijarh Kiril: Gej brakovi su znamenje kraja sveta

Patrijarh Kiril
 

"U poslednje vreme, suočavamo se sa ogromnim iskušenjima kada se u nekim zemljama opredeljenje za greh odobrava i opravdava zakonom, a oni koji postupaju po savesti, i bore se protiv zakona koje nameću manjine, bivaju podvrgnuti represijama.

Ovo je veoma opasan apokaliptički simptom, i mi smo dužni da radimo na tome da na prostorima svete Rusije greh nikada ne bude odobren zakonom, jer to bi značilo da narod stupa na put samouništenja“, kazao je Patrijarh nedavno u moskovskom Kazanskom hramu.

Patrijarh Kiril je 28. januara tokom sastanka sa članovima ruskog parlamenta u Savetu Federacije pozvao da se sa državnog nivoa presecaju pokušaji priznavanja istopolnih veza zakonitim.

"Kao odgovor na ogromnu međunarodnu diskusiju na ovu temu, mi odlučno izjavljujemo: brak je zajednica muškarca i žene, zasnovana na ljubavi i uzajamnom razumevanju radi rađanja dece", rekao je tada ruski patrijarh.

U Rusiji je zakon o zabrani gej propagande među maloletnicima bio donet krajem juna 2013. godine. U skladu sa tim zakonom, za propagandu netradicionalnih seksualnih odnosa među decom predviđena je novčana kazna, dok je za medije koji ih propagiraju predviđena zabrana obavljanja delatnosti u trajanju od 90 dana.

2024 © - Vesti online