Utorak 11.02.2014.
13:22
Beta

Protest zbog presude ubici manekenke

Darijan Musić
 

Okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo "Srbijo, vrati smrtnu kaznu", "Ukinuti sud koji ukida presude ubicama", "Ubice traže slobodu, a naša deca ne mogu da počivaju u miru", "Monstrum Musić mi je ubio sestru, a ko je sledeći?" i "Ko prizna pola mu se prašta, za drugu polovinu tu je Apelacioni sud".

Otac ubijene devojke Edmund Červenko rekao je juče novosadskim medijima da je porodica "očajna" zbog ukidanja presude, jer je to "signal svim kriminalcima da mogu da rade šta hoće i mogu slobodno da ubijaju ljude u Srbiji".

On je dodao da u Srbiji treba na red da dođe razračunavanje sa "sudskom mafijom", kako bi se preispitalo donošenje presuda i veze advokata, sudija, policije, tužilaca i političara. Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je presudu Višeg suda Darijanu Musiću, koji je zbog ubistva manekenke Vladislave Červenko osuđen na 35 godina zatvora, jer su usvojene žalbe branilaca, pa je predmet
vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Nakon odluke, Musiću je produžen pritvor na 60 dana.

Ubistvo se desilo u novembru 2012. godine. Pošto je devojku pretukao na smrt, a potom na svom Fejsbuk profilu napisao da ju je ubio "jer ga je varala sa kojekime dok je bio u zatvoru" i najavio samoubistvo, Musić je uhapšen u Novom Pazaru.

2024 © - Vesti online