Ponedeljak 10.02.2014.
12:58 >> 17:29h
Beta

Pretučen odbornik URS-a

URS najoštrije osudio napad na člana te partije
 

Milovanović je napadnut sinoć i sa "ozbiljnim povredama prebačen u bolnicu gde je zadrzan na ispitivanjima", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu URS-a.

"Ovaj napad je dokaz da se u Srbiji još uvek nad političkim neistomišljenicima sprovodi politika represije, pretnji i fizičkih obračuna i to metodama koje pamtimo iz devedesetih godina", stoji u saopštenju te stranke.

Stranka Mlađana Dinkića je, uz najoštriju osudu napada, od nadležnih zatražila da hitno otkriju i kazne počinioce i time pokažu da je Srbija zaista zemlja koja ide ka Evropi i koja može svakom građaninu da garantuje bezbednost i slobodu izražavanja mišljenja.

Potpredsednica Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Verica Kalanović izjavila je danas u Vranju da prebijanje predsednika Opštinskog odbora URS u Vranjskog Banji Tomislava Milovanovića "baca senku sumnje" da je "Srbija samo na papiru zemlja koja je kandidat za ulazak u EU".

Kalanović je na konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama u Vranju rekla da URS, kao politička partija, ne može da traži izveštaj policije kako je odbornik pretučen i da neće tim povodom vršiti pritisak na policiju i tužilaštvo, ali će tražiti da vlasti rade svoj posao.

Vanredni parlamentarni izbori i izbori za Skupštinu Beograda zakazani su za 16. mart.

2024 © - Vesti online