Ponedeljak 10.02.2014.
09:00 >> 13:35h
Beta

Radnici blokirali prugu Kragujevac-Kraljevo

Foto: Ilustracija

Prugu Kragujevac-Kraljevo, prema Kosovu, jutros je na pružnom prelazu kod ložionice blokiralo oko 200 radnika Fabrike vagona.

U prekidu je železnički saobraćaj na relacijama Kraljevo-Čačak i Kraljevo-Zvečan-Kosovska Mitrovica Sever, a Železnice su otkazale pet putničkih i teretnih vozova.

Radnici Fabrike vagona koji se u štrajku već osam meseci, zahtevaju između 15 i 20 zaostalih zarada, overu zdravstvenih knjižica, povezivanje radnog staža u poslednje tri godine i preispitivanje rada menadžmenta fabrike.

Predsednik Štrajkačkog odbora Nenad Terzić najavio je da će blokada pruge Kragujevac-Kraljevo trajati 24 sata i da će se radnici podeliti po grupama kako bi stalno dežurali na pruzi.

Terzić je rekao da su pregovori u toku i da postoji nekoliko sulucija za rešavanje problema zaposlenih u fabrici.

Kompletan menadžment Fabrike vagona, na čelu sa direktorom Zoranom Bogdanovićem, u petak je podneo ostavku.

Predstavnici radnika na sastanku u Beogradu

 

 

Predsednik Štrajkačkog odbora Fabrike vagona Kraljevo (FVK) Nenad Terzić pozvan je na sastanak u Ministarstvo privrede Srbije. Član Štrajkačkog odbora Goran Vujanac rekao je agenciji Beta da je Terzić u Beograd otputovao nepuna dva sata posle odlaska zastupnice kapitala Fabrike vagona Marije Savković na razgovore u Agenciji za privatizaciju i Ministarstvu privrede.

 

"Sastanak s vršiocem dužnosti ministra privrede Srbije Igorom Mirovićem zakazan je za 13.00. Sada na blokadi pruge očekujemo vesti iz Beograda", rekao je Vujanac.

2024 © - Vesti online