Ponedeljak 10.02.2014.
06:11
danas.rs

URS: Verko ispred Dinkića?

Da li će i ovoga puta da iznenade: Suzana Grubješić, Veroljub Stevanović, Mlađan Dinkić i Boško Ničić, čelnici Ujedinjenih regiona Srbije
 

Prema nezvaničnim saznanjima, lider URS Mlađan Dinkić verovatno će biti drugi na izbornoj listi, koja bi trebalo da bude predata u ponedeljak.

Odlukom URS da će na izborima 16. marta nastupiti ipak samostalno, u pažnju javnosti ponovo se vratilo pitanje - da li će partija Mlađana Dinkića uspeti da pređe cenzus. Pred izbore 2012. sva istraživanja su pokazivala da URS nije bio ni blizu potrebnih pet odsto, ali oni ne samo da su "seli" u poslaničke klupe već su ušli i u vladu sa svoja tri člana. Istraživači i analitičari saglasni su da se Dinkić ovog puta nalazi u nikad težoj situaciji.

Nakon neuspelih pregovora da na izbore izađu u okviru građanskog bloka, koji će predvoditi Boris Tadić, iz URS je juče stiglo saopštenje da su definitivno odlučili da na vanredne parlamentarne izbore izađu samostalno.

"Ujedinjeni regioni Srbije su do sada već tri puta izlazili samostalno i uvek dobijali podršku građana. Uvereni smo da će stranka na ovim izborima ostvariti bolji rezultat nego na prethodnim“, saopšteno je iz URS.

2024 © - Vesti online