Nedelja 09.02.2014.
02:42
Beta

Serena Vilijams ipak ne igra u Indijan Velsu

 Serena Vilijams
 

"Dobro sam razmislila i neću se vratiti ove godine u Indijan Vels", navodi se u saopštenju Vilijams koje je objavljeno na sajtu turnira.

Direktor turnira Stiv Sajmon je kazao da su organizatori razočarani povlačenjem najbolje teniserke sveta sa tog takmičenja koji se igra od 3 do 16 marta.

"Želimo joj puno sreće u ovoj godini i nadam se da će odlučiti da igra ovde naredne godine", rekao je Sajmon.

Vilijams je posle poraza u četvrtom kolu na Australijan openu, kada je od nje bila bolja srpska teniserka Ana Ivanović, istakla da još nije donela odluku o nastupu u Indijan Velsu.

Serena i njena sestra Venus nisu učestvovale na tom turniru još od 2001. godine, a njihov bojkot se očigledno nastavlja. Njih dve, naime, tvrde da su 2001. godine vređane na rasnoj osnovi. Serena i Venus Vilijams je te godine trebalo da se sastanu u polufinalu, ali je neposredno pred početak meča Venus predala duel zbog navodne povrede. Prva teniserka sveta je potom izviždana u finalu protiv Belgijanske Kim Klajsters, ali i Venus i njihov otac Ričard, koji je bio na tribinama.

Njih dve su kasnije izjavljivale da zvižduci imaju rasističku pozadinu, pošto je nemoguće da je domaća publika protiv njih.

2024 © - Vesti online