Četvrtak 18.03.2010.
18:03
Vestionline

Opustite se, smak sveta će tek 4006.

Vidite li gde se krije kod?

"Da Vinčijev kod stvarno postoji. To nije izmišljotina i nije ga izmislio Den Braun“ tvrdi Galicija, koja je kao istraživač s univerziteta u Kaliforniji istraživala radove čuvenog umetnika u Vatikanu.

Prema njenim rečima, kod se krije na polukružnom obliku iznad centralnog prozora, iza leđa Isusa Hrista, koji večera sa svojim apostolima.

"U pitanju je matematička i astrološka zagonetka. Da Vinči je predvideo da će smak sveta početi poplavom neviđenih razmera, 21. marta 4006. godine, i da će civilizacija u potpunosti nestati 1. novembra 4006. Da Vinči je mislio da će njegovo delo označiti početak nove ere za čovečanstvo“.


Galicija tvrdi da Da Vinčijev kod predstavlja mešavinu znakova zodijaka i 24 slova latinskog jezika, koja predstavljaju 24 sata u danu.

"Da Vinči je video priču o čovečanstvu koja je opisana u 'Poslednjem otkrovenju‘, koju su takođe opisivali Platon i Aristotel. Bio je naučnik i vernik koji je živeo u teškim vremenima, zbog čega je sakrio svoje poruke kako ne bi bio na meti Crkve“, dodala je Galicija.

2024 © - Vesti online