Aleksandar Stanojević selektor Srbije!

 Aleksandar Stanojević
 

Aleksandar Stanojević biće novi selektor Srbije! Odavno se šuška da bi nekadašnji šef struke Partizana, minule dve godine angažovan u Kini, mogao da nasledi Sinišu Mihajlovića, a čim o tome javno govori predsednik FSS Tomislav Karadžić jasno je da se posao privodi kraju i da će Orlovi najkasnije do kraja sledeće sedmice dobiti novog kormilara.


Stanojević se posle razlaza za Azijatima nalazi u Beogradu i kako kaže Karadžić prva je opcija za selektorsku funkciju, a ukoliko sve bude prema zamislima prvog čovek ovdašnje Kuće fudbala mogao bi da debituje protiv Republike Irske u Dablinu, 5 marta.
„Veoma smo blizu odluke da razgovaramo sa Aleksandrom Stanojevićem, ozbiljnim kandidatom. On, međutim, ima i ponudu da bude selektor Kine. U pregovorima je sa tamošnjim savezom. Očekujemo da po tom pitanju ima jasniji stav, a onda se otvara prostor za razgovor“, rekao je Karadžić i potvrdio da je Stanojević prvi pik. „Može tako da se kaže. O njemu se najozbiljije razmišlja, videćemo kakvi su mu planovi. Nije isključeno ni da se obave razgovori sa drugim kandidatima koji imaju znanje i kvalitet da preuzmu odgovornu dužnost“.


Iako tvrdi da je Aleksandar Stanojević njegov izbor, iz druge izjave Tomislava Karadžića jasno se vidi da nekadašnji strateg crno-belih nije bio prva opcija. Bio je to najpre – Siniša Mihajlović, koga je Tole planirao da vrati, pa da čovek koji nas nije odveo u Brazil istovremeno radi i u Sampdoriji i u Srbiji.
„Svakodnevno se čujem sa Sinišom Mihajlovićem i ništa se u pozitivnom smislu ne dešava. Problemi sa Sinišom su administrative prirode i tiču se poreza u Srbiji i Italiji. Porezi su skočili u obe zemlje i Savez to ne bi mogao da isprati. On, takođe, ima neke klauzule u ugovoru sa Sampdorijom koje nam ne idu u prilog. To, ipak, ne znači da nećemo imati načina da se dogovorimo iako su šanse minimalne“, rekao je Karadžić.


Predsednik FSS je želeo da angažuje i Dragana Stojkovića Piksija, međutim...
„Tačno je da su moji saradnici stupili u kontakt sa njim i da je bio jedan od kandidata za selektora, ali on u ovom trenutku ne želi da radi u Srbiji“, rekao je Karadžić.

2024 © - Vesti online