Četvrtak 06.02.2014.
16:42
Beta

Partizan desetkovan, a Vujošević ističe: Pobednik se zna, to je Zvezda!

 Trener Partizana Duško Vujošević
 

"Ne idemo sa Bog zna kakvim ambicijama... Svesni smo da u ovom momentu nismo kompletni, ne želimo da dođe do novih povreda. Gledaćemo da priliku dobiju igrači koji su manje igrali, da oporavimo ekipu i da vidimo da li može da se osveži dovođenjem novih igrača", rekao je Vujošević.


Partizan će se sutra u Pioniru sastati sa FMP-om u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća od 18.30 časova.

"Ako negde moramo da stavimo prioritet, onda je to Jadranska liga jer obezbeđuje prolazu u Evroligu. Trudićemo se i da u Top 16 fazi Evrolige predstavimo što je časnije moguće. Probaćemo da kompletiramo tim i da na ta takmičenja usresredimo energiju", rekao je Vujošević. 


On je dodao da se pobednik Kupa unapred zna i da je to Crvena zvezda.

"Kup je takmičenje gde se viđaju iznenađenja. Sve zavisi od jedne utakmice, mada ovde se pobednik praktično zna unapred, a to je Zvezda".


Vujošević je rekao da Tarens Kinsi koji se povredio na poslednjoj utakmici crno-belih u Zagrebu protiv Cibone, neće biti u timu za utakmice u nacionalnom kupu. 

"Kinsi sigurno neće igrati. Reč je o distorziji drugog stepena skočnog zgloba. Sledi mu sedam dana pauze, optimistički gledano. Igrači stvarno sa maksimalnim požrtvovanjem pristupaju svakom treningu i utakmici, a jedan od primera je i Kinsi. On se u Zagrebu 12 minuta pre kraja utakmice povredio i na njegovo insistiranje se vratio u igru", rekao je Vujošević.


On je dodao da su Milenko Tepić i Nikola Milutinov, koji su takođe povređeni, pod znakom pitanja za Kup utakmice i da će se posle večerašnjeg treninga znati da li će igrati.


Šef stručnog štaba Partizana je podsetio na sve pehove kluba od početka sezone, a za povrede igrača je rekao da su posledica velikog broja teških utakmica.

"Svake godine se povećava broj utakmica i njihova važnost. Toliki broj mečeva i zahteva i tim u kome bi svaki igrač morao da ima rezervu. Kod nas su teret podelila tri, četiri igrača. To je veliki napor, koji povećava opasnost od povreda", rekao je Vujošević.


Pored od ranije povređenog Davisa Bertansa, ove sezone su se još povredili Leo Vesterman i Dragan Milosavljević.

"Dugo sam trener i godinama nisam ni znao šta su ukršteni ligamenti. Došlo je do situacije da na treninzima nismo imali ni jednu povredu, sve su bile na utakmicama. Danas se povredio i Gašić (pomoćni trener), samo je Todorić zdrav. Izgleda da će i stručni štab morati da se bandažira pred svaki trening", rekao je Vujošević u šaljivom tonu.


On je istakao i da se po medijima oglašavaju "raznorazne budale", koje govore da su povrede posledica jakih treninga i dodao da su upravo jaki treninzi prevencija da do povreda ne dođe.

2024 © - Vesti online