Četvrtak 06.02.2014.
18:55
Beta

Grad Beograd preuzima "Bus plus"?

Foto: Ilustracija

"Odlučni smo da se problem reši u narednih nekoliko nedelja. Verujem da smo blizu dogovora", rekao je Vesić na konferenciji za novinare u Skupštini Beograda.

On je istakao da gradska uprava želi novi pravni okvir, koji će podrazumevati drugačiji ugovor sa firmom Apeks, tako da čitav sistem prodaje, naplate i kontrole karata za javni gradski prevoz Bus plus pređe u ruke Beograda, odnosno Beograđana.

"Želimo da Grad Beograd bude vlasnik sistema, da preuzme naplatu i izdavanje kartica i sve vitalne funkcije tog sistema i time poveća prihode od prodaje karata", rekao je Vesić.

On nije hteo da precizira dokle se stiglo u pregovorima sa kompanijom Apeks jer ne može da govori o tome dok ne bude postignut dogovor. "Bus plus je najveći problem koji smo zatekli i problem koji je dramatičan za funkcionisanje Beograda", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, taj problem doveo je do pada prihoda od prodaje karata za javni gradski prevoz, ali i do povećanja subvencija za Gradsko-saobraćajno preduzeće Beograd (GSP). Vesić je naglasio da, ukoliko ne bude postignut dogovor oko
preuzimanja Bus plusa, Grad zadržava pravo da preduzme mere o zaštiti javnog prevoza, ali nije hteo da precizira koje su to mere.

"Ukoliko budemo preuzeli sistem Bus plus biće nekih tehničkih promena, ali će osnova ostati ista", rekao je on. Vesić je rekao da je konferenciju za novinare održao zbog velikog pritistka javnosti oko problema sa Bus plusom.

2024 © - Vesti online