Četvrtak 06.02.2014.
18:05
Beta

Aida Ćorović: Ne ulazim u DS, na listi kao nestranačka ličnost

Aida Ćorović: Ostaje u polju ljudskih prava
 

Ona je u saopštenju dostavljenom medijima navela da je glavni razlog za njeno pristupanje listi demokrata zaštita ljudskih prava, čime se i bavila u prethodnih 20 godina.


"Smatram da će u godinama koje su pred nama, a tiču se procesa pridruživanja Evropskoj uniji, dalja borba za poboljšanje ljudskih i manjinskih prava, ali i poboljšanje statusa civilnog društva, biti imperativi, a ja sam sigurna da na ovim poljima mogu da dam svoj značajan doprinos", istakla je Aida Ćorović za koju je objavljeno da će biti kandidat za poslanika DS.


Ona je dodala da se za tu listu odlučila i zato što smatra da DS, bez obzira na teške trenutke kroz koje prolazi, predstavlja jedinu snažnu opozicionu stranku koja može da bude korektiv svake, pa i ove vlasti.


"Ovoj stranci dajem podršku jer duboko verujem da, i pored svega, okuplja kvalitetne ljude, i ne zaboravljam da je baš ova stranka pokrenula procese pridruživanja evropskoj porodici, ali i mnoga druga pitanja, ključna za našu zemlju. Smatram da snažna DS, bez obzira da li je na vlasti ili u opoziciji, znači snažnu, demokratsku Srbiju", navela je Aida Ćorović.


Demokratska stranka na poslaničke izbore 16. marta ide na zajedničkoj listi s Novom strankom, Demokratskim savezom Hrvata Vojvodine, Udruženim sindikatima Srbije "Sloga", Bogatom Srbijom i aktivistima za demokratiju i ljudska prava, među kojima je i Aida Ćorović.

2024 © - Vesti online