Petak 07.02.2014.
08:00
Vestionline

"C4 kaktus" - budućnost Sitroenovih vozila

Serijski "C4 kaktus"
 

Sitroen je odlučio da sa "kaktusom" stvori nešto sasvim novo, što je jasno kada imamo u vidu da se serijska verzija vrlo malo razlikuje od koncepta koji je predstavljen prošle godine.

Iako je Sitroen najavio da će "kaktus" koncept, koji je predstavljen prošle godine u Frankfurtu verovatno stići do serijske proizvodnje, malo ko je mogao da očekuje da će završni proizvod zadržati futuristički dizajn originalnog automobila. Zadržani su razdeljeni prednji farovi i plastični paneli kao na konceptu, a kupci će moći da biraju između deset različitih boja eksterijera uz četiri boje plastičnih panela i tri varijante enterijera.

Sitroen navodi da bi "kaktus" trebalo da predstavlja šablon za sve buduće "C" modele. 

Upotrebom lakih materijala, "kaktus" je čak 200 kg lakši od standardnog "C4" sa kojim deli međuosovinsko rastojanje od 2.6m, ali zapravo stoji na manjoj šasiji "DS3"-ke. Osnovni benzinski model ima težinu od 965kg i prtljažnik zapremine 358 litara, dok će najzeleniji dizel model emitovati samo 82g/km uz fabrički navedenu potrošnju od 2.6l/100km.

"Kaktus" će za početak biti dostupan sa 1.0 litarskim trocilindričnim turbo benzincem sa 81KS, kao i sa "e-THP" agregatom od 108KS, "eHDI" dizelašem sa 99KS i "BlueHDI" dizelašem sa 99KS.

2024 © - Vesti online