Sreda 05.02.2014.
20:27
RTS

Vojska Srbije kao šansa za siguran posao

Oficiri i oficirke Vojske Srbije promovisani 2013. godine
 

Vojska Srbije je institucija koja u ovom trenutku uživa veliko poverenje građana. Portparol Ministarstva odbrane, major Jovan Krivokapić kaže da mladi sve više u Vojsci Srbije prepoznaju svoju profesionalnu budućnost, a poziv profesionalnog vojnika, eventualno starešine, vide kao svoj budući poziv.

"To ide u prilog našim nastojanjima da održimo tradicionalno čvrste neraskidive veze Vojske Srbije i naroda, kao i da opravdamo veliko poverenje", ističe major Krivokapić.

Prema njegovim rečima, već nekoliko godina vlada veliko interesovanje za vojne škole.

"Primera radi, prošle godine na konkurse za Vojnu gimnaziju, Vojnu akademiju i Vojnomedicinski fakultet prijavilo se osam kandidata na jedno mesto. To govori da mladi prepoznaju kvalitetno obrazovanje koje im pružamo i vide šansu za kasnije obrazovanje i napredovanje", kaže Krivokapić.

Kako je istakao, svima koji uspešno završe školovanje Vojska Srbije i Ministarstvo obezbeđuju sigurno zaposlenje.

Iako trenutno ne važi obaveza služanja vojnog roka, vojna obaveza nije ukinuta i vojna evidencija je obavezna. Ministarstvo odbrane poziva sve one koji imaju 18 godina, ili su stariji a nisu se do sada evidentirali, da se do kraja meseca jave nadležnim vojnim odsecima.

2024 © - Vesti online