Četvrtak 06.02.2014.
03:17
S. Đurić - Vesti

Svetske zvezde u raljama bakterija

Megan Foks strahuje od bakterija, pa nikada ne koristi toalet van svoje kuće
 


Dejvid Bekam je više puta izjavio da se njegov poremećaj može okarakterisati kao ozbiljniji oblik. Neparni brojevi u njemu izazivaju nelagodu, što je neobično ako se uzme u obzir da je njegov broj u Mančester Junajtedu i reprezentaciji Engleske bio sedmica. Legendarnom fudbaleru smetaju i stvari koje nisu simetrično raspoređene. Bekam opsesivno ređa stvari ne samo po kući, već i po hotelskim sobama širom sveta po svojoj zamisli kako treba da izgleda simetrija, za šta je njegova supruga Viktorija rekla da ponekad može da bude izluđujuće.


- Njegova odeća mora da bude složena po bojama, hrana i piće u frižideru imaju svoj sistem rasporeda, a sitnice i ukrasi na stolovima moraju da budu precizno raspoređeni - izjavila je Viktorija u jednom intervjuu.

Bekam kaže da sve mora da bude u savršenom redu i brižljivo složeno.


- Staviću svoje limenke omiljenog pića u frižider i ukoliko bude samo jedna limenka viška, premestiću ih sve na neko drugo mesto. Kad odsedam u kakvoj hotelskoj sobi, ne mogu da se opustim dok sve prospekte i knjige ne smestim u fioku - kaže Dejvid.

Smetaju mu gaće

Svima koji prate teniske mečeve dobro su poznate radnje koje Rafael Nadal svaki put na isti način čini, od stavljanja flašica s vodom na tačno određeno mesto, preko određenog broja udaraca pre serviranja loptice, do uvek istog pokreta rukom kako bi namestio šorts i kosu. Iz meča u meč broj nesvesnih radnji čuvenog tenisera sve je veći. Naime, Nadal obavezno pre svakog servisa svog ili protivničkog načini tri poteza istim redosledom i načinom. Izvuče gaće iz zadnjice, zadene levi pramen iza uva, pa onda desni, dotakne nos, pa ramena. I tako redom.


HAOS NA POLICAMA
Šarliz Teron je priznala da pripada grupi koju opsesivne misli drže budnom noćima.


- Moj problem su fioke i police, posebno kuhinjski elementi. Ne volim stvari koje možda u sebi kriju haos koji se ne vidi. Ležim ponekad u krevetu i ne mogu da zaspim jer me gricka misao da sam u nekom od kuhinjskih elemenata videla nešto što tamo ne bi trebalo da stoji, pa ne mogu da se smirim dok ne odem da proverim - rekla je Šarliz Teron.

Muči je bezbednost: Džesika Alba

Atraktivna Džesika Alba, glavna zvezda filma "Grad greha", opsesivno razmišlja o bezbednosti, posebno otkako je postala mama.


- Ja sam osoba koja pet puta proverava da li je isključila šporet i dva puta se vraća do kuće da proveri da li je zaključala vrata. Nikada ne odlazim na spavanje dok ne isključim sve aparate u kući iz struje, osim onih kojima je struja neophodna - kaže lepa Džesika.


Osim toga, Džesika je opsednuta i krpicama, pa je od prošle godine naklonjena samo kariranom desenu.


Bogataš Donald Tramp je više puta izjavio da se ne rukuje sa ljudima ako baš ne mora, naročito sa učiteljima, pošto se prema nekim istraživanjima koja je čitao na njihovim stolovima se nalazi 17.000 bacila po kvadratnom inču. Tramp iz ovog straha ne dodiruje ni dugme u prizemlju u liftovima, kao dugme koje ljudi najčešće pritiskaju. On je zarad bitke sa bacilima bio spreman na sve, pa je čistio sobe u svom hotelu i ribao kupatila.

Megan Foks se već godinama bori s opsesijom, a boluje od opsesivno-kompluzivnog poremećaja. Lepa glumica strahuje od bakterija, pa nikada ne koristi toalet van svoje kuće, a u restoran nosi svoj pribor da ne bi koristila zajednički. Ima i simptome agorafobije, (straha od otvorenog prostora), ali kaže da se njeno stanje poboljšalo od rođenja sina Noe. Pre trudnoće Megan nije mogla da dira papir jer joj je to izazivalo gađenje.

Odvratne dlake

Za Nikolu Teslu se vežu mnoge bizarne navike, a utvrđeno je i da je bio bakteriofob. Navodno je odbijao sam da ruča sa ženskom osobom za stolom, dok je jeo, koristio je čak 18 maramica, nije hteo da dodiruje okrugle predmete, gadile su mu se dlake, odnosno kosa drugih ljudi, nije voleo nikakav nakit jer mu je bio odbojan.

- Otkako sam rodila Nou ne bojim se bakterija. Ipak, bolesna sam. Samo pomislim da svaki put kad neko pusti vodu nakon nužde postoji milion raspršenih bakterija u vazduhu i smuči mi se. A što se tiče escajga u restoranima, znam da stavljam usta tamo gde su bila brojna druga usta, sa svim potencijalnim boleštinama i klicama koje nose sa sobom - rekla je pre tri godine glumica.


Ona takođe ne može da podnese pogled na svoje fotografije. Tako je pre nego što je morala da pogleda slike i videomaterijal sa snimanja "Transformersa" morala da popije čašu-dve šampanjca, kako bi lakše to podnela.

STRAH OD OGLEDALA
Pamela Anderson ima strah od ogledala.


- Nikako ne mogu da se izlečim od te opsesije. Ne volim ogledala. Ne mogu sebe da gledam čak ni na televiziji. Odmah ili menjam program ili napustim prostoriju - kaže glumica.

Ako je nečiji strah od ogledala besmislen, onda je to njen strah: Pamela Anderson
 


Kameron Dijaz je prava čistunica! Glumica svakodnevno čisti kuću, pere ruke po stotinu puta dnevno i odbija da pipa kvake. Dijazova je čak rekla da se izveštila u otvaranju vrata laktom kako ne bi morala prstima da dodiruje kvaku.


I Džastin Timberlejk boluje od OKP. Pevač, glumac i kreator insistira da stvari u njegovoj kući stoje pod savršenim pravim uglovima i uvek mora da ima određene namirnice u frižideru da bi održao red. Džastin nije otkrio koje su namirnice u pitanju. Pošto je bio u vezi sa Kameron Dijaz, koja takođe ima isti problem, nije im bilo lako. Oboje su rekli da se trude da sa svojim poremećajem žive što normalnije.


- Imam OKP u kombinaciji s poremećajem pažnje. Vrlo je komplikovano živeti sa tim - rekao je Džastin.

Ko bi rek'o, komplikovan život: Džastin Timberlejk
 


Večiti brojač

Glumac i bivši muž Anđeline Džoli spada u kategoriju "brojača". Naime, on je opsednut brojevima, bilo samim po sebi, ili brojem puta ponavljanja određene aktivnosti. Između ostalog, Tornton je rekao da poštu izvadi iz sandučeta, i vrati, i tako tri puta, pre nego što je otvori. Takođe, svakoj osobi koju upozna u mislima dodeli broj i onda o njoj razmišlja koristeći taj broj, ne ime.

S ovim poremećajem teško se nosi i Vinona Rajder. Leonardo Dikaprio u filmu "Avijatičar" glumi pacijenta s opsesivno kompulzivnim poremećajem, Hauarda Hjuza, koji je završio ga čudak koji se ne pere, ne brije i ne šiša i sam sedi go u hotelskoj sobi. Slavni glumac je posle toga i sam shvatio da i sam naginje tom poremećaju. Dok hoda ulicom, ima potrebu da stane na svaku mrlju od žvakaće gume, a preskače pukotine i često se bori sa sobom jer ima potrebu da nekoliko puta zaredom prođe kroz ista vrata.
Alek Boldvin opsednut je čišćenjem kuće.


- Veoma sam podložan prinudnim radnjama. Kad dolazim kući, uvek se uplašim da neka knjiga ne stoji na mestu gde je bila ranije. Primećujem svaku sitnicu. Dešava mi se da žurim na avion i, umesto da se spremam da krenem, ja u kuhinji glancam čaše, iako plaćam osobu koja to radi za mene - rekao je holivudski čistunac.


Reditelj Martin Skorseze svoju je bolest pak pozitivno iskoristio snimajući filmove u kojima je glavni lik često inteligentna individua s nekom većom manom, ili čak psihološkim poremećajem.

DRUGA STRANA MEDALjE - MIRNO NA TALASU SLAVE

Omiljena ličnost Holivuda: Sandra Bulok
 

Šou-biznis je posao kao i svaki drugi. Iziskuje vreme i napor, a za uložen trud naplaćuje popularnošću i slavom, koja može da bude pogubna za njihovu psihu. Međutim, ima onih koje se stoički nose s teretom slave i koji su prisebni. Među nima je između ostalih i Sandra Bulok, koja ume da prihvati šalu i da se našali na sopstveni račun. Ona je jedna od najomiljenijih ličnosti Holivuda.

Voditeljka Elen Dedženeris je jedna od najprizemnijih poznatih ličnosti. Ima sjajan smisao za humor i deluje kao jedna od onih osoba sa kojima se možete šaliti uz kriglu piva, u opuštenoj atmosferi, bez ikakvih ustručavanja. Selena Gomez je devojka kojoj Holivud takođe nije udario u glavu i njenu psihu. Mlada Diznijeva zvezda već dugo se bavi dobrotvornim radom i vodi brigu o životinjama. Dženifer Lorens je za kratko vreme stekla ogromnu popularnost i milione obožavalaca. Ovoj simpatičnoj devojci ne smetaju šale na sopstveni račun ni provokacije medija da je debela, već pokušava pozitivno da utiče na svoje mlade obožavateljke.

2024 © - Vesti online