Sreda 05.02.2014.
18:39
Beta

Čanku i Tadiću: Ne kačite se sa nama

Čedomir Jovanović neće sa Tadićem i Čankom
 

"Koalicija se pravi pošto su raspisani izbori, tako što se na jedno mesto dovlače svi oni koji imaju veći ili manji strah od samostalnog izlaska na izbore", rekao je Jovanović.

On je ocenio da je u pogrešno vreme zakazan sastanak u Novom Sadu, koji je organizovao LSV, a kojem prisustvuju predstavnici stranke u formiranju – Nove demokratske stranke, Zajedno za Srbiju i stranaka manjina.

"U Vojvodini želimo sve da promenimo i u kratkoj izbornoj kampanji od šest nedelja samo bi sebi vezali ruke i noge u koaliciji sa strankama koje su bile neuspešne u politici koja se vodila u Vojvodini i Srbiji", rekao je on.

"Prioritet i ključna obaveza naše stranke, nije ono što vidim i prepoznajem u motivima ljudima koji razgovaraju u Novom Sadu. Nije obaveza LDP da zbog konfora, jednog ili dva poslanika više ili manje žrtvuje politiku koja j neophodna Srbiji", dodao je on.

On je kazao da je prirodno da Čanak i Boris Tadić budu zajedno u koaliciji. "Neka dozvole nama koji smo godinama štitili politiku od Nikolića, Dačića, Vučića, a često i od onih koji danas razgovaraju u Novom Sadu da tu politiku koja je preživela konačno sprovedemo", rekao je on.

Jovanović je rekao da ne želi da se svađa sa Čankom i Tadićem, ali da bi bilo dobro da oni shvate da je put konflikta sa LDP loša odluka za njih.

"Ne mislim da bi bili uverljivi kada bi zajedno za Tadićem rekli da je došlo naše vreme. On je osam godina bio predsednik Srbije, 10 predsednik Demokratske stranke i kada nije stigao da za to vreme uradi ono što se moralo prvog dana njegovog predsedničkog mandata nema razloga da verujemo da će sada biti drugačije", rekao je Jovanović.

On je kazao da LDP ne želi da učestvuje u cirkusu i da izborna kampanja "liči na sve ono što treba ostaviti za sobom, kako bi iskoristili šansu koja je pred tom strankom.

2024 © - Vesti online