Sreda 05.02.2014.
18:24 >> 20:17h
Srna

Tadić ima uslov za naprednjake

S naprednjacima ako su spremni za reformu: Boris Tadić
 

Tadić je izjavio je da je povod za njegovo napuštanje DS-a bio trenutak kad su već okončani pregovori sa strankom Zorana Živkovića i ulaskom na listu predstavnika "belih listića" Vesne Pešić i Vesne Rakić-Vodinelić.

"Ne osporavam im pravo na mišljenje, ali oni su našu borbu protiv narko-klanova nazivali unutarmafijaškim obračunom i tvrdili da sam Al Kapone unutar DS klana. U DS-u nema mesta za dva tako suprotstavljena politička principa i vrednosna pristupa", rekao je Tadić za novi broj NIN-a.

Pročitajte još:

* Ko je sve uz Borisa Tadića na izborima?

Tadić, koji je i bivši predsednik Srbije, naglasio je da se ne može izgraditi stabilno društvo ukoliko postoji politička asimetrija. Prema njegovim rečima, ako jedna stranka ima 40, a sve ostale ispod 10 odsto podrške, nema budućnosti Srbije.

"Ni za Vučića koji je najpopularniji nije korisno da ima svu vlast. To je opasno. I za građane i za njega, jer SNS nema ljudski potencijal da vodi Srbiju kroz pregovore sa EU u naredne četiri godine. Na kraju će građani platiti cenu kroz niži standard i veću nestabilnost u zemlji", rekao je Tadić.

2024 © - Vesti online