Sreda 05.02.2014.
15:55 >> 21:08h
Beta, juznasrbija.info

I Snežana Malović napustila DS

Snežana Malović uz Borisa Tadića
 

"Moje duboko uverenje je da današnje rukovodstvo DS nije ostalo verno onim idealima i ciljevima koji su nas sve pokretali tokom prethodnih decenija u borbi za demokratsko društvo i vladavinu prava", navela je Malović.

Demokratsku stranku su napustili predsednik Opštinskog odborа i аkutuleni zаmenik predsednikа opštine Žitorаđа Jovicа Stаnisаvljević, predsednik opštine Žitorаđа Gorаn Stojković, svi člаnovi većа i odbornikа koliko DS imа u lokаlnom pаrlаmentu. Rаnije je Demokrаtsku strаnku nаpustio ceo odbor te strаnke u Prokuplju.

Ona je ocenila da DS vode ljudi koji ne podržavaju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Naprotiv, osujećivali su je svojim kontaktima i poslovnom saradnjom sa licima protiv kojih smo se borili, što i dalje čine. Zbog njih svi smo svrstani u istu kategoriju 'žutih lopova'. Zbog njih se izbrisala granica između onih koji su ogrezli u kriminalu i onih koji jesu političke žrtve", navela je Malović.

Kako je rekla, na listi DS će biti osobe koje su se protivile oduzimanju imovine kriminalcima, i oni koji su urušavali svaki reformski korak.

"Svoju borbenost, energiju i entuzijazam, ali i dosadašnje profesionalno iskustvo, želim da usmerim tamo gde će biti moguće doprineti izgradnji uređene i sigurne države", dodala je ona.

Poslednjih dana, pošto je stranku napustio bivši predsednik Boris Tadić, iz nje su istupili i Jelena Trivan, Miodrag Rakić, Aleksandar Senić, bivši gradonačelnik Kruševca Dragan Jovanović.

2024 © - Vesti online