Sreda 05.02.2014.
09:07 >> 11:05h
Srna

Nastavljen progon Srba: Bivši pukovnik završio kao Ivanović

 

- Delibašić je uhapšen u utorak uveče i određen mu je pritvor, a tereti se za ista krivična dela kao i uhapšeni lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović - rekao je Srni advokat Dejan Vasić.


Vasić je dodao da postoji mogućnost da će Delibašić biti optužen za ratni zločin i ubistvo najamanje jednog Albanca u posleratnom periodu. Za ista krivična dela optužen je i Ivanović, kojem je određen jednomjesečni pritvor.

Tužilaštvo potvrdilo hapšenje Delibašića

Specijalno tužilaštvo Kosova potvrdilo je da je na severu Kosova uhapšen Dragoljub Delibašić i navelo da se on tereti za podstrekivanje na ubistva i pokušaj ubistva Albanaca u saizvršilaštvu sa liderom SDP Oliverom Ivanovićem.


U saopštenju se navodi da se Delibašić dobrovoljno prijavio u Lešku, na severu Kosova, pred glavnim tužiocem Specijalnog tužilaštva Kosova. On je kasnije uhapšen po nalogu međunarodnog tužioca iz Specijalnog tužilaštva.


Dodaje se da je on osumnjičen da je kao komandir policije u Mitrovici 1999/2000. godine podsticao na ubistva i pokušaj ubistva Albanaca, u saučesništvu sa Oliverom Ivanovićem, tadašnjim navodnim vođom "Čuvara mosta".
 

Pročitajte još:

Oliver Ivanović

* Ivanović priveden zbog ratnog zločina?

* Zovu na izbore, a kandidat u zatvoru

* Olivera otpisao i Beograd

* EU, V. Britanija i SAD u šoku zbog Ivanovića

2024 © - Vesti online