Četvrtak 06.02.2014.
01:17
B. M. - B. B.

Lovili dilere, ranili Dragana

Pripadnik specijalne jedinice policije (SEK) greškom je ranio u ruku našeg zemljaka Dragana S. (43): (Foto: Ilustracija)
 

Dragan S, po zanimanju noćni čuvar, prebačen je u bolnicu i operisan. On je ranjen prilikom policijske racije u Ramerzdorfu, gde je sprovedena akcija protiv osumnjičenih za trgovinu drogom. Sumnjalo se da su osumnjičeni naoružani, pa su angažovani specijalci.


Dragan S. zatekao se u stanu 38-godišnjeg poznanika koji je bio na spisku osumnjičenih čiji stan je trebalo pretresti. Baš toga dana bio mu je rođendan i ležao je na kauču u stanu u kom nije prijavljen. Kada su pozvonili pripadnici specijalne jedinice on je otvorio vrata. Ugledao je policajce i brzo ustuknuo i pokušao da zalupi vrata.


Njegova reakcija tumači se činjenicom da je poznat policiji, pošto je već bio osuđivan, ali zbog krivičnih dela koja sa trgovinom narkoticima nisu imala veze.
Policajac je podmetnuo nogu i onemogućio Dragana da zatvori vrata, a kada su pripadnici SEK širom otvorili vrata, Dragan je brzo podigao ruke uvis. Tada je

Od droge ni traga

Posle pretresa stana policija nije pronašla ništa što bi ukazalo na drogu. Dragan S. nije bio prijavljen na toj adresi, ali ni njegov poznanik kog je policija tražila. Policija je u drugom stanu pronašla drogu i veću sumu novca.
Ispostavilo se da je Dragan S. bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, što je moglo da ga košta života.

 

policajac ispalio metak koji ga je ranio u ruku i rame.


Dragan S. kaže da ne zamera mnogo policiji.
- Iako se ne ljutim na policajce, jer su obavljali svoju dužnost, ipak mi je takav potez nerazumljiv. Ja sam srećan što mi se nije dogodilo nešto mnogo gore - iskren je Dragan.


Policajac koji je pucao opisao je trenutak kada je Dragan S. podigao ruke. Objasnio je da je uočio u Draganovoj ruci crni predmet, za koji je pomislio da je oružje. Ispostavilo se, međutim, da je reč o mobilnom telefonu.

2024 © - Vesti online