Utorak 04.02.2014.
17:56
Beta

Stefanović: Lista SNS je pobednička

Mi smo ubedljivo najbolji: Nebojša Stefanović

Izborna lista nosi naziv "Aleksandar Vučić - budućnost u koju verujemo", a koalicioni partneri su Socijaldemorkatska partija Srbije, Nova Srbija, Srpski pokret obnove i Pokret socijalista. Prvi na listi i nosilac liste je lider SNS, Aleksandar Vučić.

Po rečima Stefanovića, na listi su i predstavnici Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića, iako s tom strankom nije potpisan sporazum."Glasovi koje dobije naša lista, treba da učine da SNS i njeni partneri budu ubedljiv 'broj jedan', zato što nama nije važno, niti je bitno za građane Srbije, ko će biti drugi, treći ili četvrti,
mi ne pravimo matematičke koalicije, nas matematika ne interesuje, nas interesuju ljudi," rekao je Stefanović.

On je naglasio da nema više vremena za gubljenje i da se reforme moraju spovesti brže i snažnije jer građani teško žive. To su "dubinske reforme, snažna i nemilosrdna borba protiv kriminala i korupcije, i nova šansa za mlade ljude da imaju jednaku šanšu da se razviju u zemlji koja ima snažnu ekonomiju", rekao je on.

Upitan koliko je mesta na listi predviđeno za SNS, a koliko za koalicione partnere, Stefanović je odgovorio da "nisu prebrojavali" i da će lista uskoro biti objavljena. Lider Socijaldemorkatske partije Srbije Rasim Ljajić takođe očekuje da će ta izborna lista ubedljivo pobediti i da će buduća vlada biti mala, ali efikasna.

"Vlada će usvojiti plan za tri meseca, šest meseci, godinu dana; postavićemo merljive ciljeve da bi građani mogli da prate šta ćemo od toga ostvariti", rekao je Ljajić.

Vanredni parlamentarni izbori u Sribiji su zakazani za 16. mart.

2024 © - Vesti online