Utorak 04.02.2014.
16:36
Beta

"Velika šansa da CG dobije poziv NATO"

Idemo u NATO: Milo Đukanović

Đukanović je u intervjuu Radiju Crne Gore ponovio ranije uveravanje da će Crna Gora do samita NATO-a, koji je zakazan za septembar ove godine, sve učiniti da zasluži poziv za članstvo, ali je dodao da to neće zavisiti samo od nje.

Predsednik Vlade Crne Gore je najavio da će biti donet leks specijalis, poseban zakon o izgradnji auto-puta od Bara do granice sa Srbijom, čcime će, kako je objasnio, biti utvrđene pouzdane pravne pretpostavke za reazliciju tog poduhvata.

Prema rečima Đukanovića, uskoro se s kineskim partnerima može očekivati potpisivanje ugovora o finansiranju gradnje auto-puta, nakon što je nedavno parafiran ugovor o projektovaju i gradnji te saobraćajnice.

"Kada budemo imali oba ugovora, može početi fizička realizacija izgradnje autoputa", rekao je Đukanović, dodavši da bi se to moglo očekivati do kraja februara. Tada će, kako je naveo, početi i korišćenje 809 miliona evra, koliko je predviđeno za gradnju prve deonice auto-puta, od Podgorice do Mateševa.

"Početak trošenja tog novca biće značajan impuls za crnogorsku ekonomiju", rekao je Đukanović. Crnogorski premijer je najavio privatizaciju i profitabilnih kompanija
u Crnoj Gori, kao što su, na primer, Plantaže, koje proizvode vino i voće.

2024 © - Vesti online