Utorak 04.02.2014.
13:11
Srna

"Zašto niko ne odgovara za srpske žrtve?"

Ivan Mrkić
 

"Ne možete u nekim periodima i trenucima da volite punu istinu, a u nekim drugim da volite pola istine, pa onda dve trećine istine. Ili ima istine ili nema", naglašava Mrkić u intervjuu Srni, komentarišući reagovanje bošnjačkih zvaničnika na istragu srpskog tužilaštva o Naseru Oriću i njegovim saradnicima.
 

Pročitajte još:

* Srbija raspisuje poternicu za Orićem?

Navodeći da se Srbija suočila sa onim što se dešavalo u Srebrenici sa Bošnjacima, on je ocenio da nikada nije došlo do pravog suočavanja sa onim što se događalo u srpskim selima uz Drinu.

Ministar spoljnih poslova Vlade Srbije, koja je u tehničkom mandatu, upozorava da se postavlja sasvim osnovano pitanje – zašto i kako je moguće da nema nikoga odgovornog za hiljade ubijenih civila, staraca, starica, djece i ocenjuje da je jedino pravedno da svaki zločin bude do kraja istražen i kažnjen.

"Nisu valjda ti ljudi izvršili masovna samoubistva?! Znam da se sada najčešće pominje Naser Orić, koji je oslobođen u Hagu. Da li je u punoj meri sagledano sve ili nije, ja ne mogu da kažem, nisam pravnik. Ali, ako je osnovana sumnja, onda je treba istražiti i svako ko je činio zločin mora biti kažnjen bez obzira odakle potiče i koje je nacionalnosti. Zločin je zločin", navodi Mrkić.

2024 © - Vesti online