Ponedeljak 03.02.2014.
23:12 >> 23:42h
Vesti, mozzartport.com

Ivanović srušio tvrđavu u Mančesteru!

Branislav Ivanović
 

Tamo gde ove godine nije pobedila nijedna engleska ekipa (samo Bajern protutnjao), tamo gde je nastradalo 11 protivnika u Premijer ligi, tamo gde su poklekli Junajted i Liverpul, tu je u junaka izrastao Branislav Ivanović! Pogotkom fantastičnog srpskog beka su Plavci napravili možda i odlučujući korak ka tituli, pošto su i drugi put u sezoni razbili Građane. Doduše, ne rezultatski, ali igrački su zaslužili mnogo više od krajnjih 1:0.


I opet se potvrdilo: Žoze Murinjo zna da vodi velike utakmice. Ponovo je nadmudrio Manuela Pelegrinija (skor u međusobnim susretima sad je 7-1-1 u korist Portugalca), zatvorio je sve prilaze golu Petera Čeha, a onda je razvijao brze kontre i pretio iz svih pozicija. Nije se znalo da li je opasniji sjajni Azar, neustrašivi Nemanja Matić, Vilijan, a onda je u šesnaesterac domaćina banuo Branislav Ivanović i zategao praćku od koje i dalje podrhtavaju temelji stadiona u plavom delu Mančestera. Kompani je izblokirao šut Ramiresa, lopta se dokotrljala pravo pred noge srpskom reprezentativcu, a ovaj razneo planove Sitija u paramparčad.


U prvom poluvremenu su propustili odlične prilike Vilijan i Eto (prečka), da bi u nastavku, kad se Siti još više otvorio, svaki atak ka Čehu predstavljao opasnost, pa su okvir gola pogodili Nemanja Matić (prečka) i Geri Kejhil (stativa).

Interesantno je i to da je, od šest žutih kartona, četiri pripalo našim reprezentativcima - Ivanoviću, Matiću, Kolarovu i Nastasiću.

Čelzi se uzdignutih ruku vraća za London i na deobu drugog mesta Premijer lige (zajedno sa Sitijem ima 53 boda), ali ima bolji skor od Građana i čini se da sad Arsenal predstavlja veću pretnju u borbi za titulu.

2024 © - Vesti online