Ponedeljak 03.02.2014.
20:28
mozzartsport.com

SP: Težak žreb za Srbiju

 Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević
 

Posle nešto više od četiri meseca pošto su košarkaši Srbije osvojili sedmo mesto na Evrobasketu u Sloveniji i time obezbedili vizu za Španiju, naši Orlovi su saznali i imena protivnika sa kojima će vojevati velike borbe u Granadi. Poludirigovanim žrebom u Palati muzike u Barseloni puleni Saleta Đorđevića su smešteni u Grupu A gde će snage odmeriti sa reprezentacijama Španije, Egipta, Irana, Brazila i Francuske.

Kako stvari stoje, žreb nam nije bio nešto preterano naklonjen, s obzirom da ćemo ukrstiti koplja sa aktuelnim prvakom Evrope, domaćinom, uvek neugodnim Brazilom, ali ne treba otpisati ni Egipat i Iran. Ono što je jasno jeste da će se naša grupa ukrstiti sa Grupom B, gde su Filipini, Senegal, Portoriko, Argentina, Grčka i Hrvatska.

Svetski kup u košarci, 17. po redu, počinje 30. avgusta i trajaće do 14. septembra. Prva faza će se igrati u Bilbau, Gran Kanariji, Granadi i Sevilji, a u nokaut fazu prolaze po četiri najbolje ekipe iz svake grupe. U osmini finala će se reprezentacije ukršati po principu: A1-B4, A2-B3, A3-B2, A4-B1, odnosno C1-D4, C2-D3, C3-D2, C4-D1. Nokaut faza biće odigrana u Madridu i Barseloni od 6. do 14. septembra.

Svetsko prvenstvo u Španiji 2014.

 

Grupa A (Granada): Španija, Srbija, Francuska, Brazil, Egipat, Iran.

Grupa B (Sevilja): Filipini, Senegal, Portoriko, Argentina, Grčka, Hrvatska.

Grupa C (Bilbao): Dominikanska Republika, Turska, SAD, Finska, Novi Zeland, Ukrajina.

Grupa D (Gran Kanarija): Slovenija, Litvanija, Angola, Koreja, Meksiko, Australija.

2024 © - Vesti online