Utorak 04.02.2014.
05:02
Telegraf

Svaka treća majka radije bi bila domaćica nego da radi

Radije bi se družile sa svojom decom i vaspitavale ih nego što bi radile
 

U istraživanju koje je sprovela britanska vlada, čak 60 odsto ispitanica je reklo da bi vrlo rado radile skraćeno radno vreme, samo da bi mogle da što više vremena provedu sa svojim mališanima. Da im nije nephodna zarada, 30 odsto bi se u potpunosti odrekle karijere i postale domaćice.

Samo 23 odsto majki pristalo bi da radi prekovremeno, čak i ako bi uspele da pronađu savršeno rešenje za brigu o svojoj deci, bilo da su to jaslice, obdanište ili baka-servis.

Iako su najugroženije žene nižeg socio-ekonomskog statusa, ni bogatašicama nije svejedno kad moraju da ostave svoje dete u rukama stranca.

- Ova studija otkriva da je broj žena koje bi volele da budu kod kuće i brinu o decu sve veći. Međutim, savremeno društo to zanemaruje neprekidnim insistiranjem na tome da sve što žene žele jeste uspešna karijera. Smatram da bi, umesto ulaganja u ustanove za brigu o deci, svim majkama koje žele da provode više vremena sa svojom decom trebalo to zakonskim regulativama i omogućiti, prokomentarisala je Lora Perins, čelnica udruženja “Mothers at Home Matters”.

2024 © - Vesti online