Utorak 04.02.2014.
08:00
tportal.hr

Da oči sijaju kao dragulji

Foto: Ilustracija

Ako imate svetlobraon oči, odlučite se za čokoladne tonove, savetuje poznata američka šminkerka Kejt Mek Karti:


- Stavite je preko kapka, a uz ivicu trepavica stavite liniju tamnoplave senke kako biste definisali oblik oka. I maskara treba da bude crna ili smeđa.

Efektan kontrast


Zelenkasto-smeđe oči su prilično zahvalne. Njima lepo pristaju metalik boje, ali i ružičaste, žute i roze nijanse. Takođe, lep efekat može da se postigne senkama u bež i boji čokolade. Crne oči izgledaće mnogo lepše sa smaragdnozelenim senkama. Isto tako, uz tamne oči odlično idu i svetliji tonovi koji će balansirati dubinu crnih očiju.

Ljubičaste nijanse su odličan izbor za ulepšavanje tamnobraon očiju.

Kejt Mek Karti za žene sa tamnim očima preko dana predlaže senke u boji breskve, uz crni kreon i crnu maskaru. Dame sa svetloplavim očima su privilegovane jer mogu da koriste zlatne, srebrne i sve druge nijanse.


- Ne treba da izbegavate ni plave senke, samo morate pogoditi nijansu. Možete plavu olovku za oči da stavite na donji kapak, mornarsko plavu senku na kapke, a zatim je ublažite senkom u boji breskve - objašnjava Kejt Mek Karti.


Za isticanje zelenih očiju treba upotrebljavati zlatnu ili boju crnog vina. Kejt predlaže svetlozlatnu nijansu pomešanu sa senkom boje mahagonija. Za devojke sa tamnozelenim očima pravi izbor je svetloljubičasta senka uz tamnoplavi ajlajner.


Dame koje imaju sivkaste oči treba da koriste broznane, plave, braon i zelene nijanse, savetuje Melani Mils, poznata šminkerka. Žene sa očima boje ćilibara treba da ih naglase kontrastnom plavom.


- Bronzana i zlatna nota pojačaće žuti podton i dobićete mačji pogled - objašnjava Melani Mils i dodaje da će crna i smeđa senka u punoj lepoti predstaviti oči boje ćilibara.


Za ljubičaste oči poput onih kakve je imale Elizabet Tejlor idealne su boje poput zelene, ljubičaste, braon i crne.


- Zelena je kontrast ljubičastoj i pojačaće boju vaših očiju. Crna i braon će doprineti efektu dramatičnosti i oči će vam sijati poput dragulja - preporučuje Melani Mils.  

2024 © - Vesti online