Ponedeljak 03.02.2014.
14:06
Beta

Nikolićev odlazak u Soči simbol borbe protiv terorizma

"Svojim boravkom u Sočiju na otvaranju Zimskih olimpijskih igara želim da pružim podršku miru u svetu, što Olimpijske igre i simbolizuju, a ujedno i borbi svih, a sada najviše Rusije, protiv terorizma, kao velikog zla savremenog čovečanstva", rekao je Nikolić tokom sastanka sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom
Čepurinom.

Aleksandar Čepurin i Tomislav Nikolić

Kako se navodi u saopštenju iz predsedničkog kabineta, Nikolić je rekao da se u poslednje dve godine odnos prema Srbiji u svetu znatno izmenio, da su obnovljena mnoga stara prijateljstva koja su do tada nepotrebno zapostavljana i da se nada da će u Sočiju imati priliku da razgovara sa liderima brojnih prijateljskih zemalja.

Ambasador Čepurin je zahvalio predsedniku Srbije što će prisustvovati otvaranju Zimskih olimpijskih igara, istakavši da je za Rusku Federaciju održavanje igara u Sočiju događaj od izuzetne važnosti.

Ruski ambasador je najavio da se u Sočiju očekuje prisustvo oko 60 šefova država, što je mnogo veći broj nego što je uobičajeno. Nikolić će, navodi se u saopštenju, 6. februara otputovati u Soči, kako bi prisustvovao podizanju zastave Srbije u Olimpijskom selu. Olimpijske igre počinju 7. februara, a traju do 23. februara.

2024 © - Vesti online