Ponedeljak 03.02.2014.
12:58
Beta, Vesti

Stojković nesavladan i sa devetoricom

Pobedili sa dva igrača manje: Vladimir Stojković

Radovao se i Jovanović
Vladimir Stojković je radost posle meča prvo podelio sa zemljakom Borislavom Jovanovićem, koji je u Ergotelis došao pre tri sezone iz Inđije.
Srpski defanzivac je u igru ušao u 70. minutu kako bi pojačao odbranu Ergotelisa, koja je ostala sa dva igrača manje.

Golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković uspešno je debitovao za Ergotelis u 22. kolu šampionata Grčke. Ekipa sa Krita upisala je minimalan, ali izuzetno vredan trijumf na gostovanju Panioniosu (1:0) u Atini, u derbiju donjeg dela tabele.
Bivši čuvar mreže Partizana bio je na velikom ispitu, pogotovo u drugom poluvremenu, jer su gosti meč završili sa devet igrača, pošto su Španac Mehia i Grk Rentzas dobili crvene kartone, u 66. i 74. minutu, ali je Ergotelis posle uspešne kontre pogotkom Dijamantakosa u samom finišu meča došao do tri velika boda.


Stojković je u telefonskoj izjavi za portal Loznica info rekao da je zadovoljan debijem, jer je dobrim odbranama doprineo trijumfu svog novog kluba. Domaći igrači su u sudijskoj nadoknadi vremena pogodili stativu, zatim je Stojković novom odbranom zaustavio udarac i na kraju odbranio gol svog tima.


- Bilo je teško, posebno u drugom poluvremenu kad smo imali i dva igrača manje. Imali smo i sreće, ali igrali smo hrabro i zaslužili tri boda, koja nas vode ka sigurnoj zoni - rekao je dojučerašnji golman Partizana koji je u zimskom prelaznom roku pojačao grčki klub.


Golman reprezentacije Srbije je potpisao ugovor sa šampionom Grčke Olimpijakosom, ali je prosleđen u Ergotelis na pozajmicu do kraja sezone.
Ovo je bila prva pobeda Ergotelisa posle dva meseca i ekipa sa Krita sada deli 12. mesto na tabeli sa Panionisom, pošto zajedno imaju 24 osvojena boda posle 22 odigrana kola u prvenstvu Grčke.


Olimpijakos ubedljivo drži prvo mesto na tabeli sa 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani PAOK.

Strelci Ilić i Katai, Šćepović asistent
Od ostalih Srba u Grčkoj, Brana Ilić je postigao vodeći gol za Pas Đaninu u pobedi nad Levadijakosom (2:1), kao i Aleksandar Katai za Platinas protiv PSOK-a (2:1).
Marko Šćepović bio je u startnoj postavi vodećeg Olimpijakosa i u 26. minutu asistirao za izjednačenje protiv Panaitilikosa. Za goste, koji su na kraju izgubili sa 2:1, u drugom poluvreemnu je zaigrao Milan Bojović.
Verija, ekipa našeg trenera Ratko Dostanić, odigrala je 0:0 kod kuće sa Pantrakikosom.

2024 © - Vesti online