Nedelja 02.02.2014.
20:11
b92.net, Bloomberg

Stiže nam još jedan gigant iz UAE

Arabtek stiže u Srbiju

Zasad, međutim, nema zvaničnih informacija o projektima koje kompanija "Abar propertiz" planira u našoj zemlji. "Abar propertiz" je podružnica kompanije "Abar investments" iz Abu Dabija, ćerke firme energetskog giganta "International Petroleum Investment Company" (IPIC), koji je u stoprocentnom vlasništvu vlade Abu Dabija.

"Arabtek" je, s druge strane, nedavno najavio da će otvoriti regionalnu kancelariju u Beogradu, odakle bi proširio svoje poslovanje i na ostale zemlje Balkana.

Iako su se u javnosti ubrzo pojavile spekulacije da bi "Arabtek" mogao biti angažovan na realizaciji projekta "Beograd na vodi", iza kojeg stoji kompanija "Igl hils" Muhameda Alabara, rukovodilac tog projekta Srđan Rupar demantovao je te informacije, navodeći da će objekte u Savskom amfiteatru graditi domaća građevinska preduzaća.

Kompanija "Arabtek", inače, ima bogatu saradnju sa kompanijama Muhameda Alabara, poput izgradnje Burž Kalife, trenutno najviše zgrade na svetu, iza koje stoji Alabarova kompanija "Emar propertiz" (Emaar properties).

2024 © - Vesti online