Nedelja 02.02.2014.
18:59
Beta

SDS neće kod Dodika na dogovor oko slučaja Orić

Mladen Bosić, predsednik SDS-a
 

Bosić je rekao da SNSD, raskidajući partnerstvo sa SDS-om na državnom nivou, tvrdio da ima kapacitet da u Sarajevu brani interese RS, navodeći da očekuje da SNSD sada povuče potez i u "slučaju Orić", posle čega će svoj stav izneti i SDS.

Prema njegovim rečima, Dodik je taj koji je razbio jedinstvo srpskih političkih partija u Sarajevu, tvrdnjama da će bolje braniti interese RS sa partnerima iz Federacije BiH nego sa SDS-om. Predsednik SDS-a još je ocenio da SNSD u Sarajevu vodi politiku
"tigra od papira", dodavši da tu ima "puno velikih reči", a nikakav učinak.

Pročitajte još:

* Dodik: Sledeće nedelje o slučaju Orić

* Srbija raspisuje poternicu za Orićem?

Bosić je postavio pitanje "šta su na sve što se događalo odgovorili SNSD-ovi predstavnici u zajedničkim organima vlasti - član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović, te ministri Nikola Špirić i Sredoje Nović".

"Imamo situaciju da RS nema odgovor na sve slične događaje koji se ciklično ponavljaju. Nije dovoljno zapretiti da nećemo biti u zajedničkim institucijama, već treba konzistentna politika, kao odgovor na stalnu bošnjačku politiku viktriminizacije Bošnjaka i satanizacije Srba", ocenio je Bosić.

Lider SDS-a dalje je saopštio da je ova stranka došla do novih dokumenata koji govore o "milionskim pljačkama" u Fondu zdravstva RS, u vreme kada je ministar zdravlja RS bio Ranko Škrbić. Bosić je naveo da se radi o ugovorima koji su sklapani sa određenim švajcarskim firmama, dodavši da su u te poslove bili umešani i bivši predstavnici institucija vlasti iz Srbije.

On je najavio da će nadležne organe Srbije upoznati sa ovim saznanjima kako bi pokrenuli istragu. Predsednik SDS-a tvrdi da je RS "okovana kriminalom za koji niko, osim nižih službenika, neće odgovarati", ističući da aktuelni nosioci vlasti "ne mogu izaći iz sistema duboke korupcije i neodgovornosti".

2024 © - Vesti online