Nedelja 02.02.2014.
16:52
Beta

Kako će URS da izađe na izbore?

Samostalno ili u bloku: Mlađan Dinkić i ostali zvaničnici URS-a još nisu odlučili
 

"Spremni smo da izađemo samostalno na izbore, ali smo svesni da je momenat koji zahteva okupljanje snažnih demokratskih snaga sa jasnim planom razvoja Srbije. Ja ću predložiti Glavnom odboru da razmotrimo mogućnost izlaska na izbore u okviru bloka stranaka i uglednih pojedinaca koji su ujedinjeni za demokratsku i modernu Srbiju", kazao je Dinkić na sednici Glavnog odbora te stranke u Beogradu.

On je rekao da za pet meseci rada rekonstruisane Vlade, nijedan ugovor nije potpisan i upitao da li je premijer te vlade Ivica Dačić bio "pravi premijer". "Ja vas pitam 'Je li Dačić bio pravi premijer?'. Pa, ko u to veruje?", naveo je Dinkić.

On je dodao da je javnost već odredila favorita i da predstojeći izbori nisu presudni, ali su važni. Prema njegovim rečima, Ujedinjeni regioni Srbije imaće tri stuba predizbornog programa: državnu decentralizaciju i regionalizaciju Srbije, veća ulaganja u privredu i mere društvene odgovornosti.

"Mere društvene odgovornosti podrazumevaju da se ukine solidarni porez kojim su nepravedno smanjene plate lekarima, pare za porodice čija su primanja ispod proseka, besplatnu užinu u školama, obavezne profesore fizičke kulture od prvog razreda osnovne škole", naveo je predsednik URS-a.

On je dodao da će tražiti besplatno letovanje i zimovanje od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, dodatne stipendije za studente završnih godina koji nemaju dovoljno para i da se obezbede poslovi za ljude koji imaju iznad 50 godina. Sednici Glavnog odbora prisustvovalo je 204 člana od ukupno 375.

2024 © - Vesti online