Ponedeljak 03.02.2014.
08:00
Vestionline

Zamenite mobilni starim, dobrim fiksnim telefonom

Može vam spasiti život u opasnosti - Mobilni telefoni koriste GPS kako bi vašu lokaciju dojavili hitnim službama što je odlična stvar kada ste na primer na planinarenju.

Ipak GPS ne može da javi na kom spratu zgrade se nalazite dok je kućni telefon povezan sa vašom adresom i brojem stana u kojem stanujete, što uvelike olakšava hitnim službama pronalazak.

Nema zdravstvenih problema izazvanih upotrebom - Uprkos svim istraživanjima, od kojih su mnoga još u toku kao i uprkos žestokim raspravama, i dalje u javnosti postoji zabrinutost da mobilni mogu imati vezu sa zdravstvenim problemima; od anksioznosti do raka.

Bolji kvalitet zvuka - Kvalitet zvuka se pokazao mnogo boljom na bilo kom modelu fiksnog telefona nego mobilnog.


Veza se neće prekinuti usred rečenice - Jačina mobilnog signala jednostavno nije svugde jednako raspoređena.

Verovatno i dalje plaćate svoj fiksni telefon - Ako ga i dalje plaćate, koristite ga. Tako možete smanjiti račune koje dobijate za mobilni.

Starinski telefoni mogu izgledati vrlo "moderno" - U to ne sumnjamo. Svaki pošteni hipster trebao bi nabaviti jedan.


Možete se više fokusirati na razgovor - Odnosno, možete mirne duše razgovarati umesto da sve prenosite u tekstualnom obliku. A i postoji taj momenat da ne možete u isto vreme da vozite, kupujete povrće na pijaci... i obavljate druge radnje koje odvlače pažnju.

Niko vam neće dosađivati da zamenite svoj kućni telefon - Mobilni operater će učiniti sve da vas nagovori da pređete na drugu "tarifu" s kojom dobijate i novi mobilni. Takvih stvari nema fiksnih telefona.

Možete zalupiti slušalicu - Pritisak na "End call" na smartfonu neće vam dati isti osećaj zadovoljstva.

Bolje ćete se naspavati - Držanje mobilnog pored kreveta stavlja vas u iskušenje da proverite svoje mejlove, Fejsbuk Tviter i slično pre odlaska na spavanje, a to je odličan način da ne zaspite.

Ne možete slučajno nekoga nazvati - To se dogodilo svakom od nas, obično u najgore vreme. Pošto fiksne telefone ne držimo u džepovima s njima nemamo ovih problema.

2024 © - Vesti online