Nedelja 02.02.2014.
11:40
Beta

Kostreš: Ujedinimo se svi protiv naprednjaka

Bojan Kostreš zove u veliku koaliciju
 

"Mislimo da je važno da sednemo da razgovaramo, mislimo da je više nego neophodno da probamo da okupimo snage koje dele isti sistem vrednosti kao i LSV", rekao je Kostreš za Radio-televiziju Srbije.

On je objasnio da u toj koaliciji ima mesta za sve i dodao da LSV i LDP sarađuju dugo i da su pre raspisivanja izbora počeli da razgovaraju o mogućoj saradnji.

Upitan o saradnji sa bivšim predsednikom Demokratske stranke Borisom Tadićem, Koštes je rekao da treba sačekati da se vidi da li će Tadić formirati svoju stranku i da li će izaći na izbore.

"Mi imamo veoma visoko mišljenje o njemu i cenimo ga, ali treba pustiti da ljudi sami vuku poteze", naveo je Kostreš.

O tome da li će predizobrna kampanja usporiti donošenje novog Statuta Vojvodine, on je rekao da je "Statut neostvariv zbog toga što je ustavni okvir jako loš".

"Dokle god se ne bude promenio Ustav Srbije, bilo kakav statut da donesemo on neće moći na pravi način da atribuiše interese Vojvodine", kazao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, LSV je zbog toga pokrenula inicijativu za donošenje skupštine deklaracije u kojoj se svi pozivaju da se izjasne za promenu Ustava.

2024 © - Vesti online