Nedelja 02.02.2014.
05:02
rts.rs

Uskoro sporazum Nove stranke i DS-a

Sporazum sa Demokratskom strankom: Zoran Živković, predsednik Nove stranke
 

Ukoliko se postigne sporazum o koaliciji, u njoj bi se mogli naći i predstavnici nekih stranaka nacionalih manjina i možda sindikata, naveo je Živković.

Pročitajte još:

* "Gde ima mesta za Živkovića, nema za mene"

Nova stranka i Demokratska stranka su saglasne oko najvećeg broja pitanja važnih za predizbornu koaliciju, a sporazum o tome bi mogao da bude potpisan najkasnije početkom naredne sedmice, izjavio je predsednik Nove stranke Zoran Živković.
 

Živković je naveo i da su nastavljeni razgovori dve stranke o zajedničkom nastupu na izborima i da su u njima prvi put učestvovali on i predsednik DS-a Dragan Đilas.

"Razgovarali smo sa DS-om i juče kada smo prvi put u razgovorima učestvovali i Đilas i ja", rekao je Živković, dodavši da "ti razgovori nisu završeni ali je oko najvećeg broja pitanja koji su važna za potpisivanja koaliciong sporazuma postignuta saglasnost".

Živković je prethodno učestvovao u radu Glavnog odbora stranke na kome je, ubedljivom većinom glasova, odlučeno da Predsedništvo Nove stranke može da uđe u koalicije sa drugim strankama.

"To znači da su stvoreni uslovi da Nova započne ili nastavi razgovore s potencijalnim partnerima i da donese na nivou Predsednistva konačnu odluku o tome da li će ući u koaliciju i na koji način sa nekom strankom", objasnio je lider Nove stranke.

2024 © - Vesti online